KDV "In de Wolken"
Fairoaksbaan 91
3045 AS Rotterdam

010 - 462 76 08
info@kdv-indewolken.nl

"in de Wolken" nieuwtjes

Sluiting NSO Het Podium/Opening 2e groep NSO De Regenboog

29-06-2024

NIEUWSBERICHT SLUITING NSO PODIUM EN OPENING NSO-GROEP REGENBOOG

Ruimte NSO In de Wolken locatie Het Podium

CBS Het Podium (Burgemeester Koningssingel 39) heeft veel lege klaslokalen. Door het bestuur van de school is er voor een constructie gekozen waarbij het schoolgebouw in tweeën wordt gesplitst. 
Op de gehele bovenste etage (hier valt ook de NSO-ruimte van In de Wolken onder) komen schakelklassen voor leerlingen (12/13 jarigen) van niet-Nederlandse nationaliteit.
De leerlingen van de school Het Podium zelf betrekken dan de gehele begane grond van het schoolgebouw. Door deze inkrimping heeft CBS Het Podium alle beschikbare klaslokalen op de begane grond nodig voor hun eigen leerlingen. Dit betekent voor In de Wolken dat wij onze NSO-ruimte met ingang van het nieuwe schooljaar (augustus 2024) over moeten dragen aan de nieuwe gebruikers.

De schoolleiding heeft ons nog wel het speellokaal aangeboden waar wij onze NSO-kinderen dan kunnen opvangen. Dit kan echter alleen in combinatie met de schoolkinderen die ook gebruik moeten kunnen maken van deze ruimte. Dit zou betekenen dat wij alleen met verrijdbaar materiaal van deze ruimte gebruik kunnen maken. Dit gedurende een periode van zeker 4 jaar.
Wij hebben bij de schoolleiding aangegeven hier geen gebruik van te willen maken omdat dit indruist tegen onze visie. Wij vinden het belangrijk dat kinderen ná schooltijd opgevangen worden in een huiselijke omgeving waar ze zich thuis kunnen voelen.

Nieuwe extra ruimte NSO In de Wolken locatie De Regenboog

Wij kunnen gelukkig tegelijkertijd een tweede NSO-groep op onze locatie De Regenboog (Delftweg 46) openen. De nieuwe ruimte op de Delftweg ligt direct naast de huidige ruimte die daar al in gebruik is.
Alle kinderen die nu opgehaald worden op de diverse scholen en naar Het Podium worden gebracht worden met ingang van het nieuwe schooljaar naar De Regenboog gebracht.