KDV "In de Wolken"
Fairoaksbaan 91
3045 AS Rotterdam

010 - 462 76 08
info@kdv-indewolken.nl

Dagopvang Fairoaksbaan

Accommodatie

Het gebouw van de dagopvang bevindt zich op de Fairoaksbaan 91 (3045 AS) te Rotterdam en is als volgt ingedeeld:

 • 3 groepsruimtes dagopvang met elk een eigen wasgelegenheid en slaapkamer;
 • 1 groepsruimte voor de naschoolse opvangruimte;
 • kantoor;
 • grote open keuken (tevens onder begeleiding kookgelegenheid voor NSO-kinderen)/speelruimte;
 • toiletruimte kinderen en volwassenen;
 • was/droogruimte;
 • buggyruimte;
 • ruime geheel omheinde speelplaats;
 • eigen ruime parkeerplaats.

Tevens is het pand voorzien van klimaatbeheersing met airconditioning in de dagopvangruimtes.

Locatie

Het gebouw  ligt op een gunstige locatie; namelijk op het terrein van het vliegveld Rotterdam Airport.  Het kinderdagverblijf is goed te bereiken vanaf de ring rond Rotterdam middels de A13 vanuit Den Haag en de drie B-hoek (Berkel- en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk). Tevens is het dagverblijf te bereiken met openbaar vervoer vlak voor de deur (halte Lutonbaan):

 • vanauit Centraal Station/Overschie via buslijn 33;
 • vanauit Schiebroek vanaf het Meijersplein via buslijn 33;

Groepsindeling

De dagopvang werkt met verticale groepen (0-4 jaar). Het voordeel van het werken met verticale groepen is dat er voor het kind geen wisseling van groep plaatsvindt. Het kind komt als baby binnen en blijft in deze groep tot de basisschoolleeftijd (4 jaar). Op deze manier kan de band met leidsters en andere kinderen hecht worden. Ook is het mogelijk dat kinderen uit een gezin bij elkaar in de groep zitten. In de groepen zal gewerkt worden volgens een vaste dagindeling. Structuur en regelmaat geven het kind immers houvast en een veilig gevoel. Binnen dit dagschema is een vrijheid van indeling naar eigen slaap-en voedingsgewoonten die, in overleg met de ouders wordt vastgesteld. Er zijn voor de dagopvang 2 groepen van maximaal 13, en 1 groep van maximaal 16 kinderen. Dit onder begeleiding van, volgens de Wet kinderopvang,  gediplomeerde leidsters.

Hygiëne

“In de Wolken” voldoet aan alle normen die de Wet kinderopvang aan kindercentra stelt ten aanzien van hygiënebeleid. Iedere dag wordt het kinderdagverblijf schoongemaakt, slabbetjes en handdoeken worden dagelijks na gebruik vervangen. Ook het beddengoed wordt dagelijks verschoond. Tevens wordt de ouders verzocht twee maal per jaar  (‘s avonds) te helpen met het schoonmaken en opknappen van het speelgoed.

Oudercontacten

Om de leefwereld van het kind te laten aansluiten op de thuissituatie zal gewerkt worden met een overdrachtsmapje. Hierin staat een verslag van het verloop van de dag/nacht. Ook zullen hierin leuke “priet-praatjes”, werkjes en mededelingen worden vermeld. Maandelijks zal er van het kind een foto worden gemaakt die in het overdrachtsmapje komt. Zo zal er een leuk overzicht ontstaan van de tijd dat het kind “In de Wolken” was. Verder wordt eenmaal per jaar een “tuinfeest” voor de kinderen gehouden waarbij ook de opa’s en oma’s welkom zijn en is er elk jaar een “Kerstborrel”.

Openingstijden

Het kinderdagverblijf is van maandag t/m vrijdag geopend van 07:45 uur tot 18:15 uur. Op de officiële feestdagen en de dagen rond de Kerstdagen en Nieuwjaarsdag is het kinderdagverblijf gesloten. Op 5 december (of wanneer het Sintfeest plaatsvindt) is de opvang ‘s-middags gesloten.